MENU SLUIT
do 23.01.2020
Support: Drunken Dolly & Maggie’s Flock

Ferocious Dog

Dit zeskoppige folkpunk monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials.

De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

Ferocious Dog

In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog na optredens op onder andere Lowlands en Paaspop hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Drunken Dolly (support)

Met hun energieke show vol punk, folk en meerstemmige samenzang, staat Drunken Dolly bekend om samen met hun vrienden van het ‘Drunken Dolly Drinking Team’ te zorgen dat menig tapinstallatie leeg wordt gedronken en een groot feest gegarandeerd is. Hun vrienden van Ferocious Dog hebben deze gangmakers voor hun eigen festival ‘Dogfest’ naar Engeland gehaald en inmiddels hebben ze ook daar laten zien dat Drunken Dolly feesten en drinken is.

Maggie’s Flock (support)

Maggie’s Flock is een zeskoppige kudde uit Nijmegen en Arnhem die stevige folkrock speelt. Ze spelen een repertoire van eigen nummers met thema’s als drank, moord en chaos. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk!

Food Drop – inzamelingsactie bij dit concert

Ferocious Dog is als band zeer begaan met het lot van minder bedeelden in de samenleving. Daarom houden zij tijdens al hun concerten altijd een zogenaamde Food Drop; voor de fans inmiddels wel bekend. Bij het concert in Luxor vragen ze donaties voor Voedselbank Arnhem.
Voedselbank Arnhem kan de volgende producten goed gebruiken; Pasta (macaroni of spaghetti), Pastasaus, Zilvervliesrijst, Soep in blik of pak, Groenten of fruit in blik, Koffie/thee, Jam, Honing, Stroop, Ontbijgranen, Vis in blik, Droge bonen. Maar alle houdbare producten of toiletartikelen worden in dankbaarheid aangenomen.
De band vraagt iedere bezoeker iets te doneren, al is het maar blik soep of groenten. Geef wat je kunt missen en zet de traditie voort!