MENU SLUIT
vr 20.10.2023
Support: OPROER

Figgie

Figgie is een muzikaal kunstenaarscollectief dat met grote ogen naar de wereld kijkt en met speelse openhartigheid de strubbelingen van de volwassenheid te lijf gaat. Figgie’s opwekkende indie songs combineren het goede van kind-zijn met de poëtische wijsheid van een bebaarde tovenaar.

Figgie

Deze aanstekelijke combinatie maakte debuutalbum Genoeg Houvast (2019) tot album van het jaar (3voor12 Utrecht) en zal terug te horen zijn op hun aankomende die in 2023 zal verschijnen. De kracht van deze licht-rebelse poëten ligt in de aanstekelijke vriendschap tussen de drie mannen. Deze vriendschap doet niet alleen het podium bruisen, maar geeft ook kleur aan de collage van eigenzinnige songs waarin telkens een ander bandlid het woord krijgt.

OPROER (support)

De Belgische band OPROER bezweert haar publiek met eigenzinnige en catchy songs waarin het experiment niet geschuwd wordt. Zorgvuldig creëerde het vijftal een stijl die mijmert tussen duister en dansbaar, extatisch en herkenbaar. De muziek wordt ogenschijnlijk met gemak gebracht is vaak dreigend, even dikwijls sympathiek en bijwijlen melancholisch.