MENU SLUIT
zo 05.06.2022
Support: Tim Koehoorn

Fokko

Na punkrockband Jeremy’s en nederrockband Want Want schrijft Fokko Mellema sinds 2013 onder zijn eigen voornaam. Anno 2022 is de eigenzinnige doch droogkloterige rock-act beroemd en berucht om hun Nederlandstalige powerpop en energieke rockshows.

Muzikaal is inspiratie te horen van Weezer, The Presidents of the United States of America en zo nog wat 90’s rockbands die hun weg weten met pakkende hooks en puntige songstructuren.

Fokko

Fokko speelde de afgelopen jaren een slag in de rondte en vond zijn draai in o.a. de Popronde. In 2021 scoorde de band een heuse coronapunkhit met ‘Karin Heeft Geen Corona’, die op KINK en 3FM tot QMusic en Radio 2 gedraaid werd. Samen met lockdownsingle ‘Alles Gaat Kapot En Ik Trek Het Niet Meer’ is dit het startschot voor Fokko’s nieuwste EP ‘FF’, die sinds 28 januari 2022 op alle streamingplatforms staat.

Tim Koehoorn (support)

Ook al zo’n liefhebber van liedjes? Komt dat even goed uit: Tim Koehoorn maakt ze! Na de release van new wave-hommage ‘Bloed voor de kunst’ en het kneuterig-dromerige ‘Als het moet (maar liever niet)’ komt hij met het nieuwe album ‘Suikerspin’ over kwetsbaarheid, angst en goudvissen. Eerder dit jaar verzorgde hij het voorprogramma van o.a. Lucky Fonz III; daarvoor was hij finalist van de Grote Prijs van Nederland en werd hij benoemd tot OOR Talent in de Popronde.