MENU SLUIT
zo 03.02.2019
Amerikaanse soulzanger bekend van Another Day van Buckshot LeFonque

Frank McComb

De Amerikaanse soulzanger, componist en producer Frank McComb uit Los Angeles is naast zijn solowerk bekend van zijn samenwerkingen met grootheden als Prince, Chaka Khan en Will Smith, maar bij het grote publiek toch vooral als de zanger van Another Day, de megahit van Branford Marsalis’ Buckshot LeFonque.

Frank McComb

Met zijn inmiddels omvangrijke en solide solo repertoire is Frank McComb echter zoveel meer dan “de zanger van”. Op zeer jonge leeftijd kreeg hij al pianoles in de kerk, maar het is zijn prachtige volle soulstem, die doet denken aan die van soullegende Donny Hathaway, die vele deuren opende voor Frank McComb. In de intieme setting van onze bovenzaal speelt Frank met band hoogtepunten uit zijn carrière en een mix van soul, jazz, gospel en funk a la Stevie Wonder.

Frank McComb speelt inmiddels al een aantal jaar met de Nederlandse topbezetting bestaande uit Glenn Gaddum (o.a. Boris, Sven Hammond Soul, Anouk) op bas, Yoran Vroom (o.a. Candy Dulfer, Waylon, Cory Henry) op drums en recent is daar Yariv Vroom op percussie aan toegevoegd.