MENU SLUIT
do 17.03.2016

Fridolijn

Wanneer alle stromingen ineens een andere richting op blijken te gaan dan jij, kun je stug je eigen doel blijven najagen of je besluit om de thermiekwind te vangen en je te laten meevoeren naar het onbekende …’.

Dat laatste is precies wat Fridolijn heeft gedaan. De songs die ze schreef in deze periode hebben geresulteerd in het album Catching Currents. Een filmisch solo debuut dat de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen en laat samensmelten in pakkende songs.

In 2011 brengt Fridolijn met haar band Finn Silver het debuut Crossing the Rubicon uit. Het album wordt erg goed ontvangen in Nederland en Japan en optredens op toonaangevende festivals als het North Sea Jazz Festival en Billboard Live Tokyo volgen. Het is 2013 als Fridolijn weer begint te schrijven. Met een topband bestaande uit drummer Richard Spaven (Jose James, Flying Lotus), toetsenist Grant Windsor (Gregory Porter, Jose James), Danny Fisher en David Austin op akoestische gitaar en Alex Bonfanti op (synth)bas neemt Fridolijn haar nieuwe nummers op in de Aviary Studio in Londen. In Berlijn worden de vocalen opgenomen en het album met Axel Reinemer afgemixt in zijn Jazzanova Recording Studio. Het resultaat is Catching Currents, een album waar de scheidslijnen tussen filmische folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats vervagen en samensmelten in mooie songs.

Catching Currents kwam eind 2015 uit en de recensies liegen er niet om:

“Een solodebuut van verpletterende rijpheid” – Lust for Life

“Het kan niet uitblijven of Catching Currents wordt een succes. Het zou niet meer dan terecht zijn.” – Platomania

“Een verrassend groot Nederlands talent biedt zich aan… Het album kent puur prachtige songs. Ze heeft met de juiste mensen het juiste internationale album gemaakt.” – Written in Music

“Fridolijn weet te ontroeren, verleiden en imponeren met tijdloze popsongs…” – Velvet Records

Fridolijn speelde al twee keer eerder in Luxor Live: met haar band Finn Silver en als één van de Ladies of the Lowlands.