MENU SLUIT
wo 27.06.2018
Grootmeester van de P-Funk

George Clinton and Parliament Funkadelic

De grootmeester en bedenker van de P-Funk komt naar Arnhem!

In samenwerking met Musis haalt Luxor Live George Clinton & Parliament Funkadelic naar de Parkzaal van Musis!

George Clinton vormde eind jaren 50 al de doo-wopgroep The Parliaments. Tien jaar later brak hij pas echt door en zette hij met twee bands de toon voor het genre dat als P-Funk wereldwijd bekend zou worden. Zowel het funky Parliament als het meer psychedelische Funkadelic brachten hun debuutalbum uit in 1970 en stonden bekend om spectaculaire, lange shows waarbij talloze muzikanten uitgedost als superhelden over het podium krioelden.

George Clinton was aanstichter, zanger, inspirator, bandleider van deze bands en alle spin-offs die hieruit voortkwamen. In verband met juridische kwesties opereerde Clinton en zijn gevolg onder diverse namen waaronder P-Funk All Stars, zijn eigen naam en het overkoepelende Parliament/ Funkadelic. Het werk van Clinton is van grote invloed geweest voor veel rappers (zoals Snoop Dogg, Dr Dre en Kendrick Lamar) en is dan ook veelvuldig gesampled in de hiphop. Atomic Dog, Flashlight, Maggot Brain, One nation under a Groove en Up for the Downstroke zijn allemaal funk-klassiekers die zomaar voorbij kunnen komen tijdens dit altijd stomende P-funk feest!

Pensioen

George Clinton heeft aangekondigd dat hij in 2019 met pensioen gaat. “Het zat eraan te komen” aldus Clinton tegen Billboard.com. “Het ging altijd al om de muziek en de band. Dat is de nalatenschap. Parliament Funkadelic zal ook na mijn vertrek de P-Funk blijven vertegenwoordigen.” George Clinton & Parliament Funkadelic hebben aangegeven dat alle geplande optredens gewoon doorgaan.

Time schedule

19:30 Deur open
20:15 – 20:45 supportact Miss Velvet & the Blue Wolf
21:15 Aanvang show George Clinton & Parliament Funkadelic