MENU SLUIT
za 24.11.2018
Support: Raw Flowers

Golden Earring

Er zijn voor deze show helaas geen kaarten meer beschikbaar.

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band scoorde met Radar Love en Twilight Zone twee dikke wereldhits en toerde zowel in de jaren zestig, zeventig als tachtig in de Verenigde Staten.

Na het single- en lp-debuut in 1965 (nog als de Golden Earrings) blijft de band in alle decennia die volgen nieuw werk uitbrengen. Tussen dit debuut en het voorlopig laatste album (Tits & Ass) bracht de band meer dan 30 albums uit waaronder drie uiterst succesvolle unplugged albums (The Naked Truth I, II & III). De band speelt regelmatig akoestische shows maar neemt alle versterkers mee naar Arnhem voor een ouderwets fijne rockshow.

De klassieke bezetting van de band ontstaat in 1970 en is nog altijd in ongewijzigde vorm bij elkaar. Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk treden vrijwel elke maand op en zijn nog altijd in bloedvorm. Geen enkele andere Nederlandse band die ook maar in de buurt van deze statistieken komt.

Let op: dit concert vindt plaats in de Parkzaal van Musis

Raw Flowers

Support bij deze show komt van de Achterhoekse gitaarband Raw Flowers. Gitarist Paul Diersen en frontman Lawrence Mul, die een gemeenschappelijke liefde delen voor garage, classic rock, protopunk en murder ballads, richten de band eind 2012 op en zorgen samen voor melodieus gitaarwerk vervlochten met verhalende vocalen. Soms onderhuids en broeierig, dan weer meedogenloos en recht in je gezicht. Een rauw divers geluid geoogst uit ‘the melting pot called rock ‘n roll’.