MENU SLUIT
wo 06.02.2019
Vintage music

Gregory Page

In een tijd waarin de wereld haar glans verloren lijkt te hebben poogt de Iers/Amerikaanse singer-songwriter Gregory Page met zijn nieuwe album A Wild Rose de wereld wat meer kleur te geven.

Gregory Page

Iedere tuin heeft zon en regen nodig en beide zijn dan ook terug te horen op A Wild Rose. De aanwezigheid van uilleann pipes, banjo, mandocello en pedal steel dragen bij aan een eclectisch geluid waarbij Gregory Page zijn roots niet uit het oog verliest. Page is een begenadigd tekst- en liedjesschrijver wiens muziek afwisselend euforisch, hartverscheurend, humoristisch en breekbaar is. Zijn naar nostalgie neigende nummers worden gedragen door zijn doorleefde stemgeluid en voeren je mee naar de vooroorlogse hoogtijdagen van folk, jazz en americana.

Op zijn nieuwe plaat wordt Page ondersteund muzikanten als Eric Rigler (Titanic & Braveheart), Dennis Caplinger (Eric Clapton & J.J.Cale’s Road to Escondido) en Doug Pettibone (Mark Knopfler) en zet hij met een onverwachte doch coherente collectie songs een fabelachtig album neer. Net als bij zijn vorige show in Luxor Live komt hij met een bescheiden bezetting naar Arnhem.