MENU SLUIT
zo 02.09.2018
Dancing with the Beast

Gretchen Peters

Het nieuwe album van Gretchen Peters staat opnieuw bol van prachtige bitterzoete americana songs die net zo vaak hartverscheurend als hartverwarmend zijn. Melodie staat in dienst van de melancholie op het album met de titel Dancing with the Beast dat de opvolger is van het uit 2015 afkomstige, prijswinnende album Blackbirds. Peters komt net als vorige keer direct na het uitkomen van het nieuwe album naar Luxor Live.

Vrouwen staan centraal op Dancing with the Beast, van tienermeisjes tot oude vrouwen en haar moeder die eind 2016 overleed. Met de #MeToo Movement als steun wist Peters dat een feministisch perspectief de kern van dit album zou worden. Hoewel Peters zichzelf niet als een politieke schrijver beschouwt pakt ze actuele onderwerpen aan zonder daarbij de hoop te verliezen. Schoonheid getemperd door angst of verdriet gesteund door hoop zijn typische thema’s die de Gretchen Peters tot één van de meest opwindende singer-songwriters van haar generatie maken. Ze wordt gezien als toonaangevende schrijver in het genre en schreef liedjes voor artiesten als Etta James, Neil Diamond, Mary Gauthier, Martina McBride en Anne Murray.

Elles Springs

De Arnhemse singer-songwriter Elles Springs zal het voorprogramma verzorgen deze avond. Co-writer Mark de Grauw zal Elles begeleiden op gitaar.