MENU SLUIT
zo 12.03.2017
ft Miguel Boelens, Michiel Braam en Vera Westera

Guus Tangelder Bigband Election Concert

Muziek en politiek zijn niet logischerwijs met elkaar verbonden. Maar aangezien we ons aan de vooravond bevinden van de verkiezingen, blikt de Guus Tangelder Bigband met dit Election Concert vast vooruit op wat komen gaat!

Drie spraakmakende Gelderse gastsolisten staan garant voor het muzikaal spektakel. Saxofonist Miguel Boelens heeft in de jazzwereld naam gemaakt met zijn eigenzinnige maar tevens melodieuze improvisatie, waarbij je zijn sound na drie noten al herkent. Hij is als hoofdvakdocent verbonden aan ArtEZ en maakt deel uit van o.a. DimMaMi en het New Rotterdams Jazzorkest. Van dat laatste orkest staat de compositie ‘Untold Story’ op het programma en ook het lyrische ‘English Heart’ van de hand van trombonist Ilja Reijngoud. Componist/bassist Bart Tarenskeen schreef voor vocaal soliste Vera Westera een verrassend arrangement op de klassieker ‘In a Mellow Tone’ van Duke Ellington en Cole Porters ‘My Heart Belongs to Daddy’. Pianist Michiel Braam was decennia lang leider van Bik Bent Braam. U kunt luisteren naar een drietal komposities verzameld in ‘Het Koelboek’, gearrangeerd door voormalig dirigent van het Jazzorkest van het Consertgebouw Henk Meutgeert.

Gedurende het Election Concert wordt op twee momenten vooruitgeblikt op de aanstaande tweede kamer verkiezingen. Onder voorzitterschap van Bob Roelofs zullen drie panels in verschillende samenstellingen zich uitspreken over de noodzaak van kunst en cultuur in onze samenleving. Het eerste panel van politici bestaat uit Mattijs Loor raadslid D66, Marte Straatsma raadslid PvdA (violist HGO) en de wethouder van cultuur van de gemeente Rheden Constans Pos Groen Links. Het tweede panel is samengesteld uit drie cultureel ondernemers: Beeldend kunstenaar en initiator van Studio Omstand Rob Groot Zevert, hoofd Jazz & Pop ArtEZ Michiel Braam en artistiek leider van Theater Het Hof Joop van der Linden. Het derde panel bestaat uit drie geëngageerde talenvolle jongeren, Sterre de Geus, Chris Muller en Nick van der Horst. Gedurende de panel-discussie kan het publiek gebruik maken van de interruptiemicrofoon.

Ieder panel heeft een musicus. Violiste Marte Straatman en pianisten Chris Muller en Michiel Braam gaan als ad- hoc-dirigent de Guus Tangelder Bigband leiden volgens het principe ‘Instant Composing’.