MENU SLUIT
zo 15.11.2015

Guus Tangelder Big Band feat. Bob Mintzer

Een betere gastsolist had de Guus Tangelder Big Band zich niet kunnen wensen als opener voor de serie zondagmatinees in Luxor Live.  Twintig jaar geleden was Bob Mintzer eveneens gastsolist  tijdens  een van de laatste concerten in de toenmalige zondagavondserie in het zogeheten Luxor Theater!

Voor dit unieke concert in Nederland  onderbreekt Bob Mintzer zijn Europe Tour met de Yellow Jackets. Op het programma staan onder andere composities van zijn recente cd  Get Up! De composities van Bob Mintzer worden over de hele wereld uitgevoerd en onderscheiden  zich door virtuoze ritmische gelaagdheid en ‘Mintzeriaanse’ harmonische wendingen.

Bob Mintzer speelde met Deodato, Tito Puente, Buddy Rich, Thad Jones,  James Taylor, Art Blakey, Donald Fagen, Bobby McFerrin, Nancy Wilson, Kurt Elling en Jaco Pastorius, om maar wat namen te noemen. In de begin jaren zeventig ontwikkelde hij zich als saxofonist in New York in goed gezelschap van collega’s Michel Brecker, Dave Liebman en John Abercrombie. Sinds 2008 woont hij in Los Angeles waar hij verbonden is aan de Universiteit van South California.

De bezetting van de Guus Tangelder Bigband

Saxofoon/Klarinet/dwarsfluit: Gerlo Hesselink, Alex Jedig, Ewout Dercksen, Robert Prinsen, Joost van Buchem

Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers, Ronald Pes

Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs, Nico Gerarts

Piano: Hans Kwakkernaat

Bas: Henk Haverhoek

Drums: Pieter Bast