MENU SLUIT
zo 13.11.2016
Support: de PuBi's

Guus Tangelder Big Band ft Bob Sheppard

Na enkele jaren wederom een spannend weerzien met de beroemde Amerikaanse tenorsaxofonist Bob Sheppard. Deze topsaxofonist is niet alleen zeer geliefd bij het publiek maar geniet eveneens een groot aanzien onder collega musici. Bob Sheppard speelde met alle groten uit de pop- en jazzwereld: Herbie Hancock, Stevie Wonder, Steely Dan, Peter Erskin, Burt Bacharach, Mike Stern en Diana Reeves.

Het belooft een spectaculair programma te worden met composities van Bob Sheppard en zijn collega pianist/componist Bill Cunliffe. Doorwrochte werken als Surface Tension en Gazelle worden afgewisseld met het latin getinte Havana en Monk’s Round Midnight.
Er zijn ook twee premiéres: ‘De Storm’ van de Arnhemse saxofonist Ewout Dercksen en ‘Time’s No Matter’ van de 17-jarige pianist Chris Muller
Chris is tevens solist in het stuk waarmee hij werd genomineerd voor de compositiewedstrijd van het Nederlands Blazers Ensemble tijdens het nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw.

Als support-act treedt Jeugdjazzorkest De PuBi’s op met een special voor het Prinses Christina Concours op 27 november a.s. in het Amsterdamse Bimhuis! Samen met de talentvolle zangeres Florieke de Geus brengen zij een programma dat het Publiek in Luxor Live en later in Het Bimhuis zal verrassen.

De bezetting van de Guus Tangelder Bigband:
Saxofoon/klarinet: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem
Trombone: Ron Oligschläger, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Bart van Gorp.
Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Libbe Oosterman
Piano: Hans Kwakkernaat, bas: Henk Haverhoek en drums: Pieter Bast