MENU SLUIT
zo 08.10.2017
Met Anna Serierse en Sanne Rambags als gastvocalisten

Guus Tangelder Bigband ft. Martin Fondse

De kersverse winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs Martin Fondse is gast bij het openingsconcert van de Guus Tangelder Bigband in Luxor Live. Hoewel de prestigieuze prijs pas in december in het Amsterdamse Bimhuis zal worden uitgereikt is de muziek van Martin Fondse nu al in zijn voormalige ‘hometown’ Arnhem te beluisteren.

Composities van zijn hand als A Rosa, Introduction to Poetry, Walking Across the Atlantic worden onder zijn leiding door de GTBB uitgevoerd. Het orkest wordt hiervoor aangevuld met vocalisten uit het Nationaal Jeugd Jazzorkest. In de jaren tachtig schreef Martin als toenmalig conservatoriumstudent de compositie Picture This voor GTBB en Het Meridian Arts Ensemble uit New York uitgevoerd in het toenmalige Luxor Theater. Een spannend moment in het concert van 8 oktober vormt een duet met pianist Hans Kwakkernaat welke door Martin als een van zijn inspiratiebronnen wordt genoemd.

Uit het Buma Boy Edgar Juryrapport:

Martin Fondse is al van jongs af aan op zoek naar klank en timbre, niet alleen in harmonisch perspectief, maar ook in bezettingen, instrumentatie en keuzes van musici en hun achtergrond. Hij verbindt muziekwerelden en geeft een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover. Opvallend zijn Fondse’s creatieve arrangeer- en componeerkwaliteiten. Hij heeft een eigen narratieve humoristische stijl. Als toetsenist, en recent vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world.

De Guus Tangelder Bigband bestaat uit:

Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Job Helmers. Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Ronald Pes. Trompet: Herwin Lokken, Hans van Houdt, Koen Smit en Bas Koning. Piano Hans Kwakkernaat, bas Henk Haverhoek en drums Pieter Bast.