MENU SLUIT
zo 13.03.2016
featuring Marc Scholten, Bo van de Graaf, Rob Sijben en Peter Ennen

Guus Tangelder Big Band presents Saxgeweld(ig)

Bij Saxgeweld(ig) treden vier toonaangevende saxofonisten uit het stedengebied Arnhem-Nijmegen voor het voetlicht: als solist én als Kwartet gezamenlijk met de Guus Tangelder Bigband.

Een scala aan stijlen kunt u verwachten van topmusici die verbonden zijn aan gerenommeerde orkesten I Compani, het SteamTeam, het Metropole Orkest, en theaterproducties van Endemol. Het belooft een muzikale Derby Arnhem-Nijmegen te worden: vrije improvisaties van de Nijmeegse saxofonist Bo van de Graaf naast doorleefde jazzsolo’s van Marc Scholten, de ‘Brecker Sound’ van Peter Ennen die aanleunt tegen de opzwepende ‘Cannonball Adderley stijl’ van de Arnhemse Rob Sijben. Bovendien zullen de heren zich laven aan de Suite ‘El Sueño’ voor 4 saxen & jazzorkest van de hand van Arnhems componist en contrabassist Bart Tarenskeen. Een must, zeker voor saxliefhebbers!

Over de gastsolisten:

Marc Scholten is lead-altsaxofonist in het Metropoleorkest (opvolger van Piet Noordijk).
Bo van de Graaf is de inspirator van vele muzikale projecten met name I Compani.
Rob Sijben studeerde aan het Arnhems conservatorium speelt in diverse professionele pop- en jazzorkesten en in Muziektheaterproducties.
Peter Ennen is de drijven kracht achter de Hard Bop formatie Het Steam Team.

De Guus Tangelder Bigband bestaat uit 18 professionele musici en organiseert sinds de jaren tachtig maandelijks projectenconcerten op de belangrijke podia in Gelderland.
De bezetting: Saxofoon/klarinet/dwarsfluit: Louis Gerrits, Guus Janssen , Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem. Trombone: Rene van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Ronald Pes. Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Nico Gerarts. Piano: Hans Kwakkernaat, bas: Henk Haverhoek en drums: Pieter Bast