MENU SLUIT
zo 07.01.2018
Met gastsolisten Ilja Reijngoud, Ronald Douglas en Vera Westera

Guus Tangelder Bigband

Tijdens dit nieuwjaarsconcert van de Guus Tangelder Bigband kunt u luisteren naar drie gastsolisten met ‘Arnhemse Roots’.

Trombonist Ilja Reijngoud begon op jonge leeftijd met het spelen van trombone en maakte in de jaren tachtig al deel uit van de GTBB. Als jazzmusicus/componist heeft Ilja de afgelopen vijfentwintig jaar een carrière van internationale allure op weten te bouwen. Als blijk van dank en waardering dat hij als jonge trombonist samen met ‘de mannen van de GTBB’ de eerste stappen op het pad van de jazzmuziek heeft mogen zetten schreef Ilja de compositie ‘Slang of Tang’. Behalve dit muzikale cadeau staan nog andere originele composities van deze trombonevirtuoos op het programma zoals: ‘Gregory is Here’ , ‘Hippy BB’ en ‘Capeverdean Blues’.

Ronald Douglas heeft naast zijn 25-jarige carrière als zanger ook een respectable staat van dienst opgebouwd als hoofdvakdocent op het ArtEZ conservatorium. Uitvoeringspraktijk en onderwijs-programma’s worden door Ronald op elegante wijze verenigd in Theaterprojecten welke hij met studenten op ArtEZ organiseert en op diverse podia in den lande ten gehore brengt. Op het programma met de GTBB staat ondermeer de compositie ‘I will wait for You’ van Michel Legrand gearrangeerd door Rob Horsting.

Vera Westera is met grote regelmaat te gast bij de GTBB. Als vocalist weet ze met haar eigenzinnige interpretaties altijd weer publiek en musici te boeien. Of het nu gaat om werken uit het American Songbook of composities van Martin Fondse of Michiel Braam, ‘Ella, Billie en Sarah’ krijgen bij Vera altijd iets extra’s.

De Bezetting van de Guus Tangelder Bigband:
Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Job Helmers.
Trombone: Arjen Reeser, Bert van Ginkel, Ruud Steegers en Lars de Bie
Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Koen Smits en Bas Konings
Piano: Hans Kwakkernaat, bas: Henk Haverhoek, drums: Pieter Bast