MENU SLUIT
zo 07.04.2019
ft. Drumbassadors

Guus Tangelder Bigband

De Drumbassadors zijn gast bij Guus Tangelder Bigband. Twee kanjers uit de nationale en internationale muziekwereld, Wim de Vries en René Creemers presenteren een unieke show.

Drumbassadors

Na jaren als band- en solodrummers te hebben opgetreden bleek samen drummen nog leuker te zijn. En omdat René Creemers en Wim de Vries elkaar perfect aanvoelen en aanvullen, vormen beide drummers sinds april 2000 samen de: “Drumbassadors”. Binnen een korte tijd ontstond een fantastische show die tijdens o.a. het World Drummers Festival 2002 te zien en te horen was en goed was voor uitverkochte zalen als Carré, De Doelen, Vredenburg en de Anton Philipszaal. De muzikale achtergronden en invloeden van Wim en René lopen sterk uiteen waardoor de brede basis inmiddels is uitgegroeid tot een muzikale, creatieve en virtuoze show waar ook talrijke niet-drummers steeds van blijken te genieten.

GTBB

De Drumbassadors openen het programma in Luxor Live. Wim en René gaan vervolgens individueel met de GTBB ‘aan-de-slag’! De muzikale verschillen komen tot uitdrukking in de keuze van de stukken. De keuze van Wim bestaat uit stevige jazzarrangementen terwijl René de man is van grooves and sounds. Speciaal voor dit concert maakt Bart Tarenskeen een arrangement op ‘Whoyouwannabe’ voor GTBB en Drumbassadors. De battle wordt compleet wanneer GTBB drummer Pieter Bast zich bij het duo voegt.
In ‘Beats and Brass’ zullen drie drummers én bigband muzikale grenzen overschrijden.

De Bezetting van de Guus Tangelder Bigband.
Saxofoon: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem
Trombone: Ron Oligschläger, René van Haren, Ruud Steegers en Lars de Bie
Trompet: Libbe Oosterman, Hans van Houdt, Koen Smits en Ywo Lamonaca
Piano Hans Kwakkernaat, bas Henk Haverhoek en drums Pieter Bast