MENU SLUIT
zo 26.11.2017
Support: Young Arnhem Jazz Talents

Guus Tangelder Bigband ft. Lucy Woodward

Lucy Woodward uit de Verenigde Staten is deze zondagmiddag de gastvocaliste bij de Guus Tangelder Bigband. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Young Arnhem Jazz Talents.

De Engels/Amerikaanse Lucy Woodward bracht haar debuutalbum (2003) uit op het legendarische label Atlantic Records en scoorde een bescheiden top 40 hit in Amerika. De songwriter en zangeres is echter niet uit op een popcarrière en gaat met haar tweede album meer de jazz-kant op terwijl haar derde album zelfs wordt uitgegeven op het grote Verve jazzlabel. Via Verve komt ze in contact met Snarky Puppy bandleider Michael League. Op zijn label komt haar meest recente album uit. Een all-star productie met medewerking van Snarky Puppy leden Cory Henry en League zelf, plus producer/toetsenist Henry Hey (David Bowie en George Michael). Naast haar solocarrière was te horen bij Rod Stewart, Celine Dion, Pink Martini, Gavin DeGraw, Joe Cocker en Chaka Khan om maar een paar namen op te noemen. Lucy kan deze middag rekenen op de dynamische begeleiding van het achttienkoppige Jazzorkest van Guus Tangelder.

Ook deze editie biedt de GTBB weer een podium aan jong jazztalent is er weer plek Supportact Young Arnhem Jazz Talents bestaat uit Florieke de Geus, Tadjiro Velzel, Chris Muller, Gerrit van Balen, Joachim van Praagh en Vos van der Noordt.