MENU SLUIT
zo 15.01.2017
Winnaars Prinses Christina Jazzconcours, gastsolisten Ronald Snijders en Martin Gort

Guus Tangelder Bigband Huldiging Concert

Winnaars Prinses Christina Jazzconcours, gastsolisten Ronald Snijders (dwarsfluit) en Martin Gort (percussie)

Sinds jaar en dag de vervult Guus Tangelder de rol van inspirator, mentor en coach voor jong Arnhems talent. Tot groot genoegen en waardering hebben ze de hoogste prijzen behaald op het onlangs gehouden prestigieuze prinses Christina Jazzconcours. Hare Koninklijke Hoogheid prinses Christina overhandigde de prijs: Een cd-opname in de studio’s van het Amsterdamse conservatorium! Wethouder van Amsterdam beloonde de PuBi’s ook nog eens met de Publieksprijs. De 15-jarige saxofonist Tadjiro Velzel ontving met zijn ensemble ook een 1ste prijs. Hij mag een opname maken met het Metropole Orkest. Zangeres Florieke de Geus ontving de aanmoedigingsprijs.

PuBi’s

De Guus Tangelder Bigband is trots op de PuBi’s en wil dit heel graag tot uiting brengen tijdens een huldigingconcert in Luxor Live. De PuBi’s spelen enkele stukken uit het concoursprogramma en Tadjiro Velzel en Florieke de Geus worden begeleid door de Guus Tangelder Bigband. Ensembles van Florieke en Tadjiro spelen eveneens delen uit het Prinses Christina programma.
De Publieksprijs van de Gemeente Amsterdam is een masterclass van een bekend jazzmusicus. De keuze van de PuBi’s is gevallen op de Surinaamse fluitist Ronald Snijders. Een musicus die de jonge Arnhemse talenten al jaren een warm hart toedraagt. Master Ronald zal hen ‘on-stage’ onder zijn hoede nemen.

Ronald Snijders

Ronald Snijders is tevens solist bij de GTBB in enkele eigen composities zoals o.a. Metro-Funk. Hij is de meester van de dwarsfluit en pleitbezorger van de wereldmuziek. In Paramaribo geboren als zoon van een musicus begon hij op zevenjarige leeftijd met dwarsfluit.. Een studie civiele techniek bracht hem in 1970 naar Nederland. Hij bleef naast zijn studie musiceren en won in 1973 de persprijs op het NOS Jazzconcours in Laren. Daarna speelde hij op festivals over de hele wereld. In zijn composities combineert hij duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (o.s. Kaseko en Kawinamuziek) met invloeden uit de jazz- en funkmuziek. De lijst met cd’s onder zijn naam is indrukwekkend waaronder titels als Black Straight Music, Meet the World en Funky Flute.

Martin Gort

Als superleuk extraatje zal ook percussionist Martin Gort van de partij zijn. Hij deed ervaring op in Cuba en West-Afrika en speelt inmiddels meer dan 25 jaar. te horen op meer dan 100 cd’s van vele grote nationale en internationale artiesten.

Bigband

De Guus Tangelder bigband bestaat uit: Saxofoon/dwarsfluit/clarinet : Gerlo Hesselink, Guus Jansen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem. trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Bart van Gorp. trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Pieter van Engelen. Piano: Hans Kwakkernaat. contrabas: Henk Haverhoek, drums: Pieter Bast.