MENU SLUIT
zo 13.01.2019
ft. Eric Vaarzon Morel, Juan Martínez & Miguel Martínez

Guus Tangelder Bigband Nieuwjaarsconcert

De Guus Tangelder Bigband opent het nieuwe jaar met een dubbelconcert in samenwerking met Los Hermanos Martinez y Morelo. Een ode aan het leven, aan vrijheid en aan Cádiz. Met een flamencojazztrio in een unieke bezetting.

Los Hermanos Martínez y Morelo

Los Hermanos Martínez y Morelo is het nieuwe trio rondom gitarist Eric Vaarzon Morel en saxofonisten Juan Martínez, Miguel Martínez. Eric Vaarzon Morel geldt als de Nederlandse Flamenco gitarist. Hij woonde en werkte in Madrid en Sevilla, waar hij met de ‘groten’ uit de Flamenco samenwerkte. Inmiddels geniet hij bekendheid op de internationale concertpodia en in de Nederlandse theaters. Beide saxofonisten, die over de hele wereld speelden met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, New Cool Collective Bigband, Martinez Move en het Metropole Orkest, hebben zich vanaf midden jaren 90 onderscheiden als veelzijdige en eigenzinnige top musici die in deze groep hun jazz achtergrond koppelen aan hun Spaanse ‘roots’. Een ontmoeting in de stad Cádiz (Andalusië) vormde de aanleiding voor deze samenwerking waarin Flamenco en Jazz elkaar verrijken, geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Chano Domínguez en Federico García Lorca. Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar.

Eric Vaarzon Morel: gitaar
Juan Martinez: bariton saxofoon
Miguel Martinez: sopraan/altsaxofoon

Guus Tangelder Bigband

De Guus Tangelder Bigband speelt na de pauze onder andere de compositie Baja Iberia van trombonist Kai Winding. De broers Miguel en Juan Martinez zijn tevens de gastsolisten bij de GTBB in eigen composities. In het vierde deel van de Suite Dynamics van Jerry van Rooyen spatten de Spaanse vonken ook van het podium.