MENU SLUIT
zo 12.02.2017
ft. Ack van Rooyen en Monic Kersten

Guus Tangelder Bigband

Na een uitverkochte matinee in januari komt de Guus Tangelder Bigband terug in februari met als gastsolisten de internationaal gewaardeerde Nederlandse trompettist Ack van Rooyen en de Arnhemse vocaliste Monic Kersten!

Ack van Rooyen

Het is een bijzondere eer een concert te geven met de prominente en internationaal gewaardeerde Nederlandse trompettist Ack van Rooyen. Diverse musici uit de GTBB raakten door Ack geïnspireerd en hebben les van hem gehad. Speciaal voor hem gearrangeerde composities worden door de Guus Tangelder Bigband uitgevoerd. Ack van Rooyen werd geboren op Nieuwjaarsdag van 1930. In 1946 reist hij met zijn broer Jerry af naar Indonesie waar zij voor het eerst in hun leven intensief in aanraking komen met de muziekstijl die hun leven zou beheersen; Be-Bop. In 1949 studeerde Ack van Rooyen “Cum Laude” af aan het conservatorium van Den Haag. Later dat jaar brengen de broers en pianist/trompettist Rob Pronk een bezoek aan New-York waar ze de grote jazz helden op 52nd Street beluisterden. Terug in Nederland vormen de Van Rooyen’s een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd ‘Boptet’, opgericht door Rob Pronk. Vanaf deze tijd is Ack van Rooyen zeer veelzijdig bezig; niet alleen tourt hij door Europa met zijn jazzband, hij maakte tevens deel uit van Het Gelders Orkest(tot 1952) en werkte als studiomusicus bij Radio Hilversum. Ack van Rooyen maakte o.m. deel uit van; Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herpolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, Sender-Freies Berlin Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband.
Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen.

Monic Kersten

Vocaliste Monic Kersten studeerde in 1998 af aan het conservatorium in Arnhem. Eind jaren negentig zong ze ook al met de GTBB in het toenmalige Luxor Theater deel uitmakend van het backing vocals trio Three Times a Lady.
In 2003 nam ze haar CD “ Land of Dreams “ op waar ook enkele eigen composities op staan. Vanaf die tijd zingt Monic in allerlei jazz- en popformaties. Daarnaast geeft ze les op Cultureel Centrum De Lindenberg in Nijmegen en heeft ze als gastdocent gewerkt op ArtEZ.

Guus Tangelder Bigband

De Guus Tangelder Bigband bestaat uit:
Saxofoon/klarinet/dwarsfluit: Gerlo Hesselink, Guus Janssen, Ewout Dercksen, Robert Prinsen en Joost van Buchem. Trombone: René van Haren, Arjen Reeser, Ruud Steegers en Pieter Loyen.
Trompet: Peter van Soest, Hans van Houdt, Bert Lochs en Hans de Kleijn.
Piano Hans Kwakkernaat, contrabas Henk Haverhoek en drums Pieter Bast.