MENU SLUIT
do 05.10.2023

Hang Youth

Hang Youth komt terug naar Luxor Live! De band houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband. De Amsterdammers halen uit met ultrakorte maar radicaal furieuze poppunk-beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’.

Hang Youth

Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun anarchistische agenda door waar maar kan en brachten ze half maart de EP getiteld ‘BEN JE BANG?’ uit. Omdat het kapitalisme ondertussen nog steeds niet gevallen is, is de ‘belangrijkste band van Nederland’ genoodzaakt om nog een heleboel shows te geven. Dus ook in Luxor Live!

Maria Iskariot (support)

Maria Iskariot is de patroonheilige van betwistbaar gedrag. Het is half-volwassen vrouwelijke punkrock uit Vlaanderen. Hoopvolle hopeloosheid in lawaaierig strofe, refrein, strofe. Liefde voor de onbeminden, vijgen na Pasen, maar in de eerste plaats een knieval voor de zondaars. De nummers gaan over opgroeien, niet meer in staat zijn om goed en slecht te onderscheiden, verward zijn door jezelf en de condities van deze tijd. Het gaat over het anders willen, maar niet weten hoe – en uiteindelijk beseffen dat ook jijzelf een welwillende klootzak bent.