MENU SLUIT
vr 13.05.2022
Nederlandstalige punk

Hang Youth

Hang Youth houdt bewust het midden tussen een grappig kunstproject, een kwade tweet en een bloedserieuze punkband.

Hang Youth

In 2020 brachten deze Amsterdammers de albums BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER uit, met ultrakorte maar radicaal furieuze beukers als ‘WAAROM IS ALLES ZO ** DUUR?’, ‘IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV’ en ‘BELASTINGDIENST’. Uit de voegen barstend van sociale betrokkenheid voeren de jongens hun extreem anarchistische agenda door waar maar kan.

Zo speelden ze meerdere primetime televisie en radiomomenten aan gort als wel een illegale bezetting van de Zuid As en ze zijn niet van plan daarmee te stoppen. Begin mei 2021 kwam de nieuwe plaat HET K-WOORD’ uit, en als het kapitalisme daarna nog niet is gevallen, zal de band genoodzaakt zijn om nog meer albums uit te brengen.

ZELDZAME (support)

Zeldzame maakt energieke muziek en gebruikt daarbij zowel humor als de frustraties uit zijn dagelijkse leven. Een mengelmoes van verschillende aspecten in zijn persoonlijkheid samengeperst tot een ongekende stijl. Zijn onorthodoxe lyrics zorgen ervoor dat iedereen die paden kruist met zijn muziek het niet snel zullen vergeten.