MENU SLUIT
wo 14.11
Calais tour

Het Zesde Metaal

Het Zesde Metaal doet op het tweede gedeelte van hun Calais-tour ook een klein aantal zalen in Nederland aan! De eerste ronde was goed voor 11.000 verkochte kaartjes en niet minder dan 22 uitverkochte concerten bij onze zuiderburen. Calais is de titel van het vierde album van de band; voor deze tour maakte Het Zesde Metaal prachtige aangepaste versies van hun repertoire.

West-Vlaams is niets meer of niets minder dan de moedertaal van frontman en stuwende kracht Wannes Cappelle. Maar wát hij met die taal doet, maakt van Het Zesde Metaal een groep die het verschil maakt. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie, en ook live blijkt hij tussen de nummers door een (bij wijlen hilarische) rasverteller. De band is uitgegroeid tot een hecht geheel dat een toegankelijke, maar moeilijk vast te pinnen sound neerzet. De songs graven dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor de verhalen van Cappelle en zijn vaste schrijfpartner Robin Aerts.

Band: Wannes Cappelle (zang), Tom Pintens (keyboards), Filip Wauters (elektrische gitaar), Tim Van Oosten (drums), Robin Aerts (bas, keyboards).

Seated show