MENU SLUIT
za 02.04.2016
Avond vol elektronische live acts

Hömpfdingå – Albumrelease

Hömpfdingå brengt haar debuutalbum Fjord uit, en dat vraagt natuurlijk om een albumrelease party! Op 2 april komen ze met een avondvullend spektakel rondom deze release.

Hömpfdingå

Achter het enigmatische Hömpfdingå gaat de Zweedse zolderkamerproducer Esben Sandviken schuil. Opgegroeid op het desolate Zweedse platteland had hij alle tijd en ruimte om zijn typerende, eclectische geluid te ontwikkelen. Daarmee werd hij de grondlegger van de Norrköping-sound, die zich bevindt op het grensvlak tussen subtiele techno en stevige electro. Soms licht filmisch, dan weer ironisch of speels maar altijd met een zweem van melancholie en Weltschmerz.

Live is Hömpfdingå meer dan muziek. Intense sfeerbeelden worden ter plaatse gemengd door visueel artiest Joanna Lovis Bergström, die een prominente rol speelt bij de optredens. Hoewel de live-set wordt gekenmerkt door een rauw geluid – Sandviken komt hoorbaar uit de bandjeswereld – ligt de focus in eerste instantie op het dansbare, maar is de totaalbeleving wel het uitgangspunt. Precies pretentieus genoeg voor een beneveld bunkerfeest, maar zeker niet te stijf op een festival of in een technoloods.

Fjord

Fjord is het debuutalbum van Hömpfdingå en wordt uitgebracht door Kroese Records. Het verschijnt op vrijdag 1 april en zal vanaf die dag overal beschikbaar zijn. Voor die tijd is het album te pre-orderen op www.kroese-online.nl. De releaseparty vindt een dag later plaats, op zaterdag 2 april in Luxor Live te Arnhem. Het artwork van Fjord werd gemaakt door de Arnhemse indiekunstenares Puck Ingen Housz en de videoclip voor de eerste single Remember Berlin werd opgenomen in de Duitse hoofdstad door filmmaker Pim Kapitz.

Van support tot spektakel

Ze beperken zich tijdens deze avond niet tot slechts één support act, maar zetten direct een avondvullend programma neer vol elektronische acts. Verwacht optredens van Cees van Dijk, Pocket Knife Army, Get Deaf, Stellår en dj Superdoei.