MENU SLUIT
do 18.05.2023
met Boter bij de Vis, Xillan & Banda Matatu

Hoogte80 Festival

Traditiegetrouw vindt tijdens het Hemelvaartsweekend het Hoogte80 festival in Arnhem plaats. Van 18 tot en met 21 mei is iedereen welkom in het Geitenkampse stadspark Hoogte 80, met het mooiste uitzicht van Arnhem. Hier kun je vier dagen lang genieten van theater, dans, muziek, circus, poëzie en meer.

Hoogte80 festival

Ontmoet mensen vanuit de hele stad en omgeving, kom dansen bij de Platenbus en geniet van het lekkerste eten en drinken bij één van de vele foodtrucks! Toegang tot dit mooie festivalterrein is helemaal gratis. Voor de afzonderlijke voorstellingen zijn vooraf kaartjes te koop of er wordt met de hoed langsgegaan. De muziekoptredens zijn sowieso gratis!

Luxor Live is partner van Hoogte80 en verzorgt ook dit jaar een groot deel van de muziekprogrammering! Het Luxor Live muziekprogramma (op podium ut Kleine Geitje en ut Hijgend Hert) op deze dag vind je hier onder!

Programma donderdag 18 mei

Boter bij de Vis (15.00 & 16.30)
Boter bij de Vis neemt je in hun liedjes mee in hun wereld. Een verhaal over schaamte, de zee, ontsnappen en botsen met de realiteit. Over het leren kennen van je innerlijke schaduw en over het omarmen daarvan. De muziek bevat elementen van alternatieve rock en elektronica; het debuutalbum wordt een week later in Luxor Live gepresenteerd!

Xillan (18.30 & 20.00)
Surinaams-Nederlandse singer-songwriter en artiest XILLAN maakt alternatieve R&B. Zijn muziek wordt gekarakteriseerd door dualiteit en een unieke, poëtische kijk op de wereld. Vergelijkbaar met artiesten als Omar Apollo, Steve Lacy en Daniel Caesar en een geluid dat de huidige tijden reflecteert.

Banda Matatu (22.15)
Twee trombones, trompet, mondharmonica, elektrische gitaar, basgitaar en drums vormen de belangrijkste opstelling van de Rotterdamse band Banda Matatu. Met een veelzijdige, flexibele, multiculturele bezetting speelt de band kleurrijke Afro-Caribische grooves als afrobeat, chakacha en afrojazz!