MENU SLUIT
zo 04.06.2023
Support: Yara Beeks

Hot Club of Cowtown

Hot Club of Cowtown combineert traditionele western-swing van het Amerikaanse zuidwesten van de jaren veertig met de Franse hotjazz-invloeden uit hetzelfde tijdperk! Dit bekroonde gezelschap bestaande uit violiste Elana James, gitarist Whit Smith en bassist Jake Erwin doet dit op fantastische bruisende wijze en trekt de hele wereld over.

Hot Club of Cowtown

De unieke veelzijdige muziek van Hot Club of Cowtown is ontstaan uit het besef dat virtuoze gitaren en violen zowel bij de Manouche-zigeuners van Frankrijk, als bij de hillbilly’s uit Oklahoma en Texas een even prominente rol spelen! De groep is vocaal en instrumentaal zo strak als maar kan en viert in 2022 hun 25-jarig bestaan. De band bracht meer dan een dozijn albums uit met eigen composities en standards. Met hun shows toerden ze al samen met artiesten als Bob Dylan, Willie Nelson en Roxy Music.

Yara Beeks (support)

De nog jonge Doetinchemse Countryzangeres Yara Beeks bouwt aan een goede reputatie in zowel binnen- als buitenland. Ze deelde het podium al met de Engelse singer-songwriter Mike Toole en de succesvolle Countryband Ramblin Boots; en je kon haar bewonderen op Mañana Mañana en Eurosonic. Zichzelf begeleidend op gitaar schrijft Yara over dagelijkse, herkenbare dingen en laat zich inspireren door Vince Gill, Ilse de Lange en Alison Krauss.