MENU SLUIT
zo 19.11.2017
Wereldberoemde keelzangers uit Tuva, Siberië

Huun-Huur-Tu

De legendarische keelzangers uit het Siberische Tuva Huun-Huur-Tu komen voor een unieke show naar Luxor Live. Door de bijna buitenaards grommende boventoonzang waarbij je een fluitje hoort dat de wind nabootst, en de galopperende ritmes van de drums, zit je prompt op het paard met een koel briesje in je haar midden tussen de glooiende bergen en weidse steppen van Tuva in Centraal-Azië.

Huun-Huur-Tu, die een wereldwijde reputatie genieten, houdt de Tuvaanse nomadentraditie sinds 1992 in ere. Oorspronkelijk worden de liederen a capella uitgevoerd maar Huun-Huur-Tu is een van de eerste groepen die zang combineert met prachtige strijk- en tokkelinstrumenten versierd met symbolische paardenhoofden, die ongebruikelijke klanken voortbrengen. Het totaalplaatje is een lust voor het oog en oor.

De groep werkte in het verleden samen met artiesten als Frank Zappa, Johnny “Guitar” Watson, Kodo drummers, het Kronos Quartet, The Chieftains en de band Hazmat Modine die vorig jaar nog in Luxor Live stond.

De show is seated.