MENU SLUIT
wo 17.02.2016

Incognito + Tristan

Met zeventien albums op hun naam en wereldhits als ‘Always There’ en de cover van Stevie Wonder’s ‘Don’t You Worry ‘Bout a Thing’, is de Britse band Incognito een icoon van het acid-jazz tijdperk. Ze bestaan bijna vijfendertig jaar en komen graag terug naar Luxor Live. Frontman Jean-Paul ‘Bluey’ Maunick produceerde en arrangeerde voor Chaka Khan, Philip Bailey en George Benson en werkte o.a. met Roy Ayers, Marcus Miller en wijlen George Duke, maar Incognito is zijn grootste trots.

Hun uitgebalanceerde mix van soul, jazz en funk klinkt nog altijd fris, mede dankzij de wisselende leadzangers en -zangeressen zoals Jocelyn Brown die op de albums en tijdens live optredens een verpletterende indruk achterlaten.  Live kunnen we muziek van het laatste album ‘Amplified Soul’ en alle hits verwachten.

”The best of the seventies brought to 2015” is waar TOTO gitarist en zanger Steve Lukather het eerste aan moest denken toen hij de muziek van Tristan hoorde. Hun muziek kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa.

Funky gitaren, Fender Rhodes en het prachtige stemgeluid van zangeres Evelyn Kallansee voeren je terug naar de 70’s. Hun debuutalbum “Full Power” (2014) stond op nr. 1 in de Engelse ”UK Soulcharts”. Hun nieuwe album heet “2nd Phase“