MENU SLUIT
do 12.12.2019
Support: TAPE TOY

Indian Askin

Debuut Sea of Ethanol leverde de Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award voor beste nieuwkomer in 2016 is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier bandleden. Op de onlangs verschenen opvolger Another Round gaan de zelfbenoemde nu-punkers verder waar het debuut ophield.

Indian Askin

De teksten gaan zonder schaamte over onderwerpen als het dealen met depressies, alcoholisme en verlatingsangst. Daarbij klinkt de nieuwe muziek van Indian Askin volwassener, gelaagder en eerlijker zonder dat de energie en het speelplezier er onder geleden heeft.

De Amsterdamse band is na de eerste krankzinnige tour ontzettend naar elkaar toegegroeid. Naast veel optredens in het Nederlandse popcircuit speelden ze shows in onder andere Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Engeland. Ook daar viel de rock en grunge met sixties invloeden en een psychedelisch randje in goede aarde.

TAPE TOY (support)

TAPE TOY is een viertal prettig gestoorde nineties kids wiens zelfbenoemde bubble grunge klinkt als Gwen Stefani, maar harder. Of Nirvana, maar blijer. TAPE TOY maakt oorwurmen met kop en staart waarin foutjes gemaakt mogen worden en waarin een synthesizermelodie soms verdacht veel op een gitaarriff lijkt. Live kunnen ze in twee seconden van 0 naar 100 optrekken en vliegen ze af en toe flink uit de bocht. Het spelplezier spat er elke liveshow van af!