MENU SLUIT
zo 25.11.2018
Hardcore country

J.P. Harris & the Tough Choices

J.P. Harris speelt country muziek. Geen americana, geen roots, geen folk of andere genres die volgens Harris afstammen van zijn lievelingsmuziek. De Jonge bebaarde en betatoeëerde dertiger ademt, leeft en vertolkt traditionele country a la Merle Haggard, Buck Owens en Hank Williams. Muzikale verhalen met een aaneenschakeling van zaken als verraad, verlies, zwerven en bedrog.

J.P. Harris

Harris wordt inmiddels gezien als invloedrijke vertegenwoordiger ven het genre. Geen moment laat hij onbenut om zijn ongenoegen te uiten tegen dat wat men in Nashville, waar hij woont, tegenwoordig als country bestempelt.

Voordat zijn carrière van de grond kwam, verdiende JP Harris de kost als landarbeider, machinebediener, houthakker en timmerman. In een blokhut ergens in Louisiana nam hij binnen drie dagen zijn debuut I’ll Keep Calling op, dat door het alternatieve weekblad Nashville Scene werd uitverkoren tot het beste country-album van 2012. Sindsdien toert Harris met zijn strakke vierkoppige band The Tough Choices over de hele wereld. Mede dankzij de geweldige opvolger ‘Home Is Where The Hurt Is’ tipte het gezaghebbende muziekblad Rolling Stone hem twee jaar op rij als een Must-See Country Act.

Miss Tess

Support deze avond komt van Miss Tess, een Amerikaanse zangeres die haar jaren ’40 en ’50 mix van jazz, blues en vroege rock ’n roll heeft voorzien van, uiteraard, een flinke scheut country en honky-tonk.