MENU SLUIT
do 18.01
Knight of the Guitar

Jan Akkerman

Gitarist Jan Akkerman komt met zijn Knight of the Guitar project terug naar Luxor Live! Vijf topgitaristen hebben de krachten gebundeld: Jan Akkerman, Leendert Haaksma, Erwin Nijhoff, John Hayes en Joep Pelt. Ze zijn allen meester in hun eigen genre, maar bewegen ook over alle muzikale grenzen heen. De gitaarhelden worden ondersteund door de vaste band van Jan Akkerman en vocaliste Laurie Akkerman.

Jan Akkerman

Jan Akkerman is zonder twijfel één van de allergrootste gitaristen die Nederland ooit heeft voortgebracht. Deze grote inspirator voor andere gitaristen als Brian May (Queen) brak door bij Focus, had groot succes met Brainbox en speelde samen met artiesten als B.B. King en Charlie Byrd. Deze veelzijdige artiest heeft zn gouden harp al op zak en werd in 1973 verkozen tot beste gitarist ter wereld!

John Hayes

Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij de band Mother’s Finest, die een aantal wereldhits scoorde, waaronder Baby Love. Als lid van MF heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Verder speelde Hayes met Sting, Sheryl Crow, The Beastie Boys en Herman Brood and His Wild Romance.

Leendert Haaksma

Leendert Haaksma is vooral bekend als gitarist van Anouk, maar speelde ook voor Anastacia, Candy Dulfer, Hans Dulfer, Tower of Power, Marcus Miller en Trijntje Oosterhuis. Haaksma geeft les aan het Conservatorium van Rotterdam en is vaak in de top 10 terechtgekomen van Nederlands Beste Gitarist, verkozen door de lezers van magazine Gitarist.

Erwin Nyhoff

Erwin maakt in de jaren 90 deel uit van de succesvolle band The Prodigal Sons, die speelde in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morisette. Later blaast hij zijn carrière nieuw leven in door mee te doen met The Voice of Holland en inmiddels reist Nyhoff weer langs alle grote podia en festivals.

Joep Pelt

Joep Pelt is een gitaar-globetrotter. Over de jaren is Joep tal van muzikale samenwerkingen aangegaan met artiesten uit de meest uiteenlopende genres. Zijn eclectische gitaarspel dient daarbij als smeermiddel tussen verschillende muzikale werelden. Joep speelde al vijf keer op het North Sea Jazz Festival en stond op talrijke gerenommeerde podia en festivals in binnen- en buitenland.