MENU SLUIT
do 26.05.2022
Walk of My Life tour

Jan Akkerman

Zelfs voor een van de allerbeste gitaristen van de wereld staat de tijd niet stil. Jan Akkerman is 75 jaar en viert dit met de speciale Walk Of My Life tour waarin hoogtepunten uit de 60-jarige muzikale loopbaan voorbij komen. Van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox en Focus tot en met de solostukken van zijn laatste album Close Beauty!

Jan Akkerman

Met de Walk of My Life tour zal de gitaargrootmeester samen met zijn meer dan voortreffelijke band – Coel Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas) – naar Luxor Live komen. De vocalen worden deze avond verzorgd door de winnaar van The Voice senior 2021: Phil Bee.

Jan Akkerman behoort tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij speelt in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus en treed vanaf 1976 op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band. Het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker roept hem in 1973 uit tot Beste gitarist ter wereld, boven o.a. Eric Clapton en Jimmy Page. Altijd weet hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren. Live geniet het publiek over de hele wereld nog steeds van zijn sublieme techniek, zijn unieke gevoel voor timing en harmonie; de shows van Akkerman zijn fris, energiek en onvoorspelbaar.