MENU SLUIT
do 03.02

Jan Akkerman

Close Beauty is het nieuwe album van Jan Akkerman! Zijn befaamde en karakteristieke Akkerman-sound loopt als een rode draad door twaalf gevarieerde composities. Met dit album bewijst hij dat hij nog steeds tot de absolute top van de Nederlandse gitaristen en componisten behoort.

Jan Akkerman

Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij speelt in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus en treed vanaf 1976 op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band. Het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker roept hem in 1973 uit tot Beste gitarist ter wereld, boven o.a. Eric Clapton en Jimmy Page. Altijd weet hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Net als de muziek op het negentiende studioalbum onder zijn eigen naam, zijn de shows van Akkerman fris, energiek en onvoorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden, maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.