MENU SLUIT
di 04.09.2018
Met: Eric Heywood, Jeremy Moses Curtis en Billy Conway

Jeffrey Foucault

Ter promotie van het album Blood Brothers dat op 22 juni is verschenen, komt zanger/gitarist Jeffrey Foucault met zijn band bestaande uit Eric Heywood (pedal steel), Jeremy Moses Curtis (bas) en Ex-Morphine drummer Billy Conway naar Luxor Live.

De singer-songwriter uit Wisconsin is met zijn prachtige doorleefde stem een al een tijd een stille kracht in de americana-scene. Gezien de kwaliteit van de voorgaande vijf albums kunnen we ons opnieuw verheugen op fijne nieuw muziek. Het thema op Blood Brothers is mijmering: de botsing van liefde en tijd. Het bijna tastbare gevoel van ontwrichting bij het ontwaken uit een sterke droom, of plotselinge herinnering die vastzit aan de geur van houtrook of een parfum. Al zijn liedjes vertellen een verhaal; van Foucault zelf of juist dat van jou.

JeeWee Donkers

De uit Ede afkomstige multi-instrumentalist JeeWee Donkers verzorgt het voorprogramma deze avond. Deze singer-songwriter heeft roots diep in de blues, jazz en de popmuziek uit de jaren zestig en zeventig en heeft inmiddels zijn eigen niche in het Nederlandse landschap van moderne troubadours verworven.