MENU SLUIT
do 09.11.2023
The King of Country Noir

Jim White

Jim White wordt wel eens “The King of Country Noir” genoemd. Hij maakt dromerige en donkere muziek, waarin genres als folk, country, Americana, bluegrass en pop voorbij komen.

Het zuiden van de VS is een niet aflatende bron van inspiratie voor talloze muzikanten en schrijvers. In zijn muziek tracht Jim White de geheimen van dit gebied te ontrafelen, en tegelijk af te rekenen met zijn eigen demonen.

Jim White

Jim White haalt inspiratie uit het jarenlange globetrotten, waarin hij baantjes had van taxi chauffeur in New York, bokser, dominee, fotograaf, pro-surfer tot fotomodel in Milaan en Amsterdam. In 2003 brak hij door met de over hem gemaakte roadmovie ‘Searching for the Wrong Eyed Jesus’, waarin hij door de Southern States reist en muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, The Handsome Family en Johnny Dowd.

Jim White is een gerespecteerde naam in de alternatieve country- en rootsmuziekscene. Hij werd eind jaren ’90 ontdekt door David Byrne, van de legendarische groep Talking Heads, en getekend op diens label Luaka Bop. In 2020 bracht hij zijn meest recente album ‘Misfits Jubilee’ uit, dat hij deels opnam in België met zijn favoriete Europese muzikanten Geert Hellings en Nicolas Rombouts. Tevens brengt White in het najaar van 2023 ‘Permanent Stranger’ uit, een langverwacht zijproject onder de naam Mama Lucky.