MENU SLUIT
wo 19.10.2016
Top van de americana/ rootsmuziek

Jimmy LaFave

Americana met invloeden van country, folk en blues. Dat is de muziek van Jimmy Lafave in een notendop. Met zijn doorleefde en roodbloedige country- en heartlandmuziek heeft de Amerikaan door de jaren heen een eigen publiek aan zich weten te binden. Ook in Nederland kent Lafave inmiddels een trouwe schare fans. En in oktober geeft deze Americana-grootheid een show in Luxor Live!

Jimmy LaFave is geïnspireerd door beroemde Amerikaanse singer/songwriters als Woody Guthrie, Bruce Springsteen, Neil Young en bovenal Bob Dylan. En dat steekt hij dan ook nooit onder stoelen of banken. Al in 1979 nam hij zijn eerste plaat op en door de jaren heen heeft hij een zeer omvangrijk oeuvre opgebouwd. En zojuist is zijn fonkelnieuwe album Trail Five uitgekomen.

Trail Five is het vijfde deel in een serie van live-opnames van zijn favoriete songs. Veelal opgenomen met beperkte middelen, wat het geheel een bootleg-achtige sfeer meegeeft. Die sfeer is verder uitstekend op Trail Five, met ‘ruwe bolster, blanke pit’-versies van onder andere Youngs Out On The Weekend en Dylans Just Like A Woman. Een honky tonk-versie van Dylans I’ll Be Your Baby Tonight, voor een gezellig rumoerig publiek, is ook niet te versmaden op deze editie van de Trail-serie die een steeds belangrijker onderdeel gaat vormen binnen het oeuvre van LaFave.

En ter promotie van zijn nieuwe plaat komt Jimmy Lafave dit najaar naar Nederland voor zes shows. Op 19 oktober staat hij met band in Luxor Live! Mis het niet, want deze artiest bewees vorig jaar in een stampvol Doornroosje dat hij tot de absolute top van de Americana en rootsmuziek gerekend mag worden!