MENU SLUIT
vr 16.11.2018
Support: Ruud Fieten

Johan

Het moest er van komen, een terugkeer van JOHAN. Jacob de Greeuw kon niet anders. Er waren te veel stukken, strofen, beelden en geluiden die schreeuwden om in JHN-songs te worden vervat. Z’n oude strijdmakkers Diets Dijkstra en Jeroen Kleijn werden opgetrommeld. Een groot deel van 2017 werd er gewerkt aan het fonkelnieuwe album Pull Up dat op Excelsior Recordings is uitkomen.

De band Johan stond aan de wieg van dit inmiddels grote indie-label en in 2008 verkoos muziekblad Oor de band nog tot één van de belangrijkste Nederlandse bands ooit. Met name het tweede album Pergola scoorde hoog in de lijst. De band tourde in de Verenigde Staten, speelde op Pinkpop en ontving een Edison in de categorie Beste Groep Nationaal.

Met een gereviseerde band komt Jacob de Greeuw op 16 november naar Luxor Live.

Ruud Fieten

Ruud Fieten maakt filosofische folk. Doordachte, ambachtelijke liedjes met een ironische ondertoon en een kritische blik op de maatschappij. Met alleen zijn stem en gitaren weet hij al enkele jaren op honderden podia het publiek voor zich te winnen. Maar het werd tijd voor meer, het moest grootser. En dus werkte Ruud het afgelopen jaar met bevriende muzikanten aan een full band show en een nieuwe EP: ‘Mad Dogs in the Sun’. Noem het gruizige 70’s pop, folkrock, of altcountry, maar de band speelt alsof ze op de rand van de afgrond staan en klinkt als een manische machine: Van heel fragiel naar groots en meeslepend.