MENU SLUIT
vr 22.03
Support: Mark Lotterman

Johnny Dowd

Begin dit jaar bracht de alt country noir zanger, gitarist en songwriter Johnny Dowd zijn 25ste studio album uit. Dowd creëerde zijn eigen unieke stijl waarbij hij country, gospel en vuige rock op smaak brengt met schuld en boete.

Johnny Dowd

Sinds zijn debuut ‘Wrong Side Of Memphis’ uitkwam in 1998 staat de keerzijde van het bestaan bij Johnny Dowd centraal. De muziek en zijn shows zijn donker en experimenteel maar bevatten altijd scherpe, zwarte humor en een zekere mate van absurdisme. Zijn shows zijn een bijzondere ervaring die vooral in de smaak vallen bij liefhebbers van artiesten als, Waits, Cave en Beefheart. Dowd speelde, produceerde en tourde o.a. met Jon Langford, Sally Timms, Amy LaVere en Jim White, die op 9 november naar Luxor Live komt!

Mark Lotterman (support)

Na een pauze van zes jaar is Mark Lotterman weer terug. Dit keer in het Nederlands. In 2024 verschijnt zijn zesde album, ‘Stedentrip’ met daarop zeven liedjes, opgenomen op het 40 jaar oude JVC-keyboard dat hij erfde van mijn vader. Je hoort muziek met dezelfde intensiteit als zijn eerdere Engelstalige werk maar nu tegen het decor van Rotterdam-Zuid. Op het debuutalbum van Mark Lotterman uit 2007 zingt Johnny Dowd op één van de tracks; in Luxor Live verzorgt hij het voorprogramma tijdens deze show!