MENU SLUIT
vr 22.03.2019
Support: Garrett Kato

Jon and Roy

De Canadese Jon Middleton en Roy Vizer zijn doorgewinterde muzikanten en al heel lang bevriend. Het soort indie-folk dat ze samen maken is bijna een genre op zichzelf; in mist gehulde bergen, groenblijvende boomtoppen, zonovergoten stranden en het geknetter van een kampvuur. Met meer dan 30 miljoen streams wereldwijd is het duidelijk dat veel fans vallen voor de ogenschijnlijk moeiteloze charme van Jon and Roy en de verhalen die ze vertellen.

Jon and Roy

Jon en Roy’s 8ste album Here belichaamt hun reis tot nu toe en bevat negen gloednieuwe nummers met universele thema’s als liefde, ontberingen en vreugde. Het bouwt voort op de creatieve energie van het vorige album The Road Ahead is Golden en is opnieuw een vrolijke herinnering om zo veel mogelijk te genieten van het leven.

Ze tourden aan de andere kant van de oceaan al met acts als Xavier Rudd, The Cat Empire, Trevor Hall en hun vrienden Current Swell, en komen nu voor de tweede keer naar Nederland. Jon was overigens al eerder te gast in Luxor Live als zanger van zijn andere band Ocie Elliott, die een mooi voorprogramma speelden bij de uitverkochte show van Sons of the East eind augustus 2018.

Garrett Kato

De Canadese singer-songwriter Garrett Kato zwierf met een rugzak en gitaar over de hele wereld en kwam als straatmuzikant in het Australische Byron Bay terecht. Hij werd opgepikt door een aantal bekende Australische artiesten en scoorde een hit met het nummer Take it Slowly dat inmiddels al meer dan 7 miljoen Spotify streams heeft. Zijn mooie doorleefde, soulvolle stem en bescheiden akoestische folkliedjes doen denken aan de muziek van artiesten als Ray Lamontange en Ryan Adams.