MENU SLUIT
vr 02.03.2018
Ruby Turner, Louise Marshall & Beth Rowley

Jools Holland and Guests

Luxor Live en Musis presenteren boogiepianist en toppresentator Jools Holland in de Muzenzaal!

Jools Holland speelt begin 2018 twee unieke concerten in Nederland met een bezetting van vijf muzikanten. Zijn band bestaat uit George Latham op drums en zangeressen Ruby Turner, Louise Marshall en Beth Rowley en de sound loopt uiteen van jazz naar rock-‘n-roll en van soul en gospel naar natuurlijk boogiewoogie!

In het televisieprogramma, Later … with Jools Holland, biedt hij als een soort talkshow-host zowel toekomstig talent en de allergrootste artiesten een podium. Het BBC programma zorgde voor de doorbraak van artiesten als Adele en Ed Sheeran en wordt gezien als het meest invloedrijke muziekprogramma ter wereld. Niet zelden schuift Jools zelf achter de piano aan om mee te spelen met artiesten die alleen voor deze show hun opwachting maken.

Jools Holland behoort tot de beste boogie woogie pianisten ter wereld. Op zijn achtste had hij zichzelf op gehoor leren pianospelen, op zijn vijftiende de richtte hij de band Squeeze op en in 1987 startte hij Jools Holland and his Rhythm & Blues Orchestra dat uitgroeide tot een 19-koppige band waarmee hij nog steeds actief is. Op zijn Jools Holland and Friends albums werkte hij samen met artiesten als Sting, Chrissie Hynde, George Harrison, Norah Jones, Eric Clapton, David Gilmour, Bono, Joe Strummer, KT Tunstall, Robert Plant, Smokey Robinson, Ringo Starr, Peter Gabriel, Solomon Burke en vele anderen.

Nb: het concert in de Muzenzaal is seated.