MENU SLUIT
di 21.01.2020
Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Joshua Redman & JOC

Eén van de meest toonaangevende jazzmuzikanten van dit moment, saxofonist Joshua Redman, treedt op met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. De supergroovende bigband die al meerdere keren te gast was bij Luxor Live en Musis staat speciaal voor deze gelegenheid onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Jim McNeely. Op het programma staat muziek van Joshua Redman en Jim McNeely, geschreven in opdracht van de Frankfurt Radio Big Band, gebruikt met vriendelijke toestemming.

Joshua Redman

Joshua Redman wordt gezien als een van de meest toonaangevende en belangrijkste saxofonisten van deze tijd. Beïnvloed door zowel jazzgrootheden als Coltrane, Cannonball Adderley en zijn vader Dewey Redman, als pop- en soullegendes als The Beatles, Prince en Led Zeppelin, zoekt hij voortdurend nieuwe uitdagingen. Begin jaren 90 brak hij door  met zijn eigen quartet dat naast hemzelf bestond uit drummer Brain Blade, bassist Christian McBride en pianist Brad Mehldau; inmiddels allemaal tot de absolute top van de jazz behorend.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest wereldwijd met uiteenlopende programma’s en vele grote (inter)nationale solisten. Hun meest recente album Crossroads is zowel nationaal als internationaal lovend ontvangen. Eerder in Arnhem te zien met gasten als Madeleine Peyroux, Michelle David of Dr. Lonnie Smith en met hun spectaculaire eerbetonen aan Nina Simone en Aretha Franklin.

Jim McNeely

Jim McNeely is sinds 2011 chef-dirigent van de Duitse Frankfurt Radio Big Band. Zijn reputatie als componist/arrangeur en dirigent voor grote jazzensembles leverde hem negen Grammy-nominaties op. Daarnaast was hij vaste pianist bij het Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra (later Vanguard Jazz Orchestra) en speelde hij jarenlang met o.a. Stan Getz en Phil Woods.