MENU SLUIT
vr 12.01.2018
Bandana bluesheld uit Beneden-Leeuwen

Julian Sas

Julian Sas is in zijn genre één van de grootste artiesten die Nederland ooit heeft voort gebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Europa. Sas maakte naam en faam met een reeks ijzersterke albums, maar vooral als live artiest. Zijn meest recente album ‘Feelin’ Alive’ kwam uit in maart 2017 en is een live-album waarop we een Julian Sas en vernieuwde band in topvorm horen.

Zonder twijfel de beste Julian Sas band tot nu, met Fotis Anagnistou op bas, Rob Heijne op drums en Roland Bakker op orgel en piano. De band bruist en kookt daar waar het moet maar speelt net zo makkelijk een gevoelige ballade.

De in Beneden-Leeuwen woonachtige Julian Sas won in 2016 de ‘European Blues Award’ in de categorie ‘Beste Live Muzikant’. Sas musiceert speelt in de bluestraditie van grootheden als John Lee Hooker, Freddie King, Elmore James, Willy Dixon en Memphis Slim. Sas is echter ook een groot liefhebber van de latere bluesrockgitaristen Jimi Hendrix, Jeff Beck, Jonny Winter, Stevie Ray Vaughan en Rory Gallagher.