MENU SLUIT
do 11.02.2016

JW Roy met band + Leon Verdonschot

Op zijn nieuwe album Dry Goods & Groceries keert JW Roy terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

Tijdens zijn nieuwe theatertour Dry Goods & Groceries speelt Roy zijn nieuwe nummers en andere klassiekers uit zijn Americana-oeuvre, en brengt hij de verhalen achter zijn liedjes. Dat doet hij niet alleen, zelfs niet alleen met zijn band.

Roy neemt schrijver Leon Verdonschot mee. Leon vertelt over reizen, lokale winkeltjes en muzikanten, en hij gaat op zoek naar de verhalen van het publiek. Want de anekdotes, overleveringen en mythes waar JW Roy zijn liedjes op heeft gebaseerd, die leven overal. In Austin en New Orleans, maar net zo goed in Arnhem.

Dry Goods & Groceries is daarmee een voorstelling vol verhalen, liedjes en beelden, die iedere avond opnieuw verse zuurstof krijgen.