MENU SLUIT
zo 14.10.2018
ft. special guest Lea Kliphuis

JW Roy & The Royal Family

Afgelopen jaar was het 20 jaar geleden dat JW Roy zijn eerste album uitbracht. Hij vierde dat met een speciaal concert en een nieuw album getiteld ‘A Room Full Of Strangers’.

JW Roy

‘A Room Full Of Strangers is een album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Met zijn vaste band The Royal Family (bestaande uit Roel Spanjers, Cok van Vuuren, Judith Renkema en Rob Wijtman) creëert hij een brede americana sound hier, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.’

JW Roy wordt alom gezien als dé Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-genre.

JW Roy: zang gitaar
Judith Renkema: bas
Roel Spanjers: Hammond, piano, accordeon
Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten
Rob Wijtman: drums

Lea Kliphuis

De getalenteerde zangeres, gitariste en songschrijfster Lea Kliphuis zal deze avond het voorprogramma verzorgen. De Nijmeegse werkte in het verleden vaker samen met JW Roy en heeft twee eigen albums op haar naam staan. Zelf zegt zij beïnvloed te zijn door artiesten als Robert Plant, Alison Krauss en Beck. Wie bekend is met haar werk hoort ook Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams terug.