MENU SLUIT
zo 28.01.2018
Support: Rikard Sjöblom's Gungfly

Kayak

Met klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en vooral Ruthless Queen is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000. Kayak tourt al meer dan 40 jaar en komt in 2018 in nieuwe bezetting naar Luxor Live.

Kayak werd in 1972 opgericht door keyboardist/composer Ton Scherpenzeel en drummer/composer Pim Koopman, met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. In de begindagen werd de band vaak vergeleken met bands Yes en Focus, maar al snel ontwikkelde de band een eigen stijl van symfonische rock die zich meer concentreerde op liedjes, i.p.v. lang uitgespannen solo’s en instrumentale passages.

Kayak heeft door de jaren heen heel wat veranderingen in de bezetting doorgemaakt. Ton Scherpenzeel is het enige originele bandlid. Met zanger Bart Schwertmann en gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Collin Leijenaar doet een herboren Kayak eens te meer haar naam eer aan; waar iedereen de boot al naar de bodem had zien zinken, komt het op miraculeuze wijze weer bovendrijven en vaart het met de wind in de zeilen gestaag verder.

Het nieuwe en inmiddels 17e studioalbum ‘Seventeen’ wordt verwacht in januari 2018, met Camel gitarist Andy Latimer als special guest.

Gungfly

De Zweedse Multi-instrumetalist Rikard Sjöblom is bekend door zijn werk met Big Big Train en was 15 jaar de zanger en drijvende kracht achter de inmiddels gestopte band Beardfish. Alhoewel Sjöblom eerder als nevenproject al een geweldig soloalbum uitbracht gaat hij onder de naam Gungfly helemaal deze kant op.