MENU SLUIT
vr 30.10.2015
Arnhemse Blues Night 2015

King of the World + Dynamite Blues Band + Juke Joints

Luxor Live komt voor het eerst met de Arnhemse Blues Night waarbij dikke bluesbands uit het hele land naar Arnhem komen. Noodgedwongen moest een eerder geplande show van de Dynamite Blues band verplaatst worden. Toen King of the World zich aandiende hebben besloten om ook de Juke Joints er bij te halen waardoor we voor de echte bluesliefhebber wel een hele fijne line-up kregen!

Timetable:

The Juke Joints 20:15 – 21:00
The Dynamite Blues Band 21:30 – 22:30
King of the World 23:15 – 00:30

King of the World

Sinds de oprichting vande ze band met Ruud Weber (zang, bas), Fokke de Jong (drums), Govert van der Kolm (Hammond-orgel) en Erwin Java (gitaar) is het snel gegaan met deze Nederlandse blues-,rhythm & rootsband. In minder dan 3 jaar tijd heeft deze groep via hun sterke live-optredens en de albums “Can’t Go Home” en “KOTW” zijn plek in het Nederlandse bluescircuit opgeëist. Hiermee waren ze succesvol in zowel binnen- als buitenland. In 2014 wonnen zij maar liefst 5 Blues Awards!

Dynamite Bluesband

Opwindend, dampend, rauw, smerig, explosief. Hoewel het een nieuwe formatie betreft, vertegenwoordigt driekwart van de bezetting een belangrijk stuk Nederlandse bluesgeschiedenis. Wesley van Werkhoven (zang/mondharmonica), JJ van Duijn (gitaar) en Niels Duindam (drums) maakten eerder namelijk deel uit van Big Blind. Met Renzo van Leeuwen als bassist blijft de kenmerkende garageblues. De pers reageerde unaniem juichend op hun top-debuutalbum Shakedown & Boogie.

Juke Joints

Deze Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 Dutch Blues Foundation Award for ‘Best Dutch Blues Band’ zetten nu al inmiddels 32 jaar de internationale podia in vuur en vlam. De opvolger van de ‘Going to Chicago’ CD die ze met producer Ronnie Baker Brooks en ‘guests’ Ana Popovic en Eddy ‘The Chief’ Clearwater in Chicago opnamen heet ‘Heart on Fire’. Het album verscheen in heel Europa en bevat 10 vette Juke Joints originals!

Jack Daniel’s en Luxor Live dopen deze vrijdag tot Jack Friday!

Het favoriete whiskey-merk van menig muzikant, brengt een oude traditie naar het Nederlandse uitgaanscircuit. Jack Daniel beloonde zijn medewerkers iedere laatste vrijdag van de maand met een  fles Jack Daniel’s No.7. Een aantal keer per jaar selecteren Luxor Live en Jack Daniel’s een concert van een artiest waarmee de traditie om mensen te belonen op vrijdag, na een week hard werken wordt voortgezet. Korting op je Jack & cola. Meer info vind je HIER.