MENU SLUIT
do 10.12
Support: Kristoffer Gildenlöw

Kingfisher Sky

Let op: Deze show kan alleen plaatsvinden als de 1,5 maatregel niet langer van kracht is. Bij verplaatsing of annulering bieden wij u de mogelijkheid gekochte tickets te retourneren.

Kingfisher Sky is een band van contrasten. Drummer Ivar de Graaf (ex-Within Temptation) en zangeres Judith Rijnveld schrijven composities die niet aan één stijl of genre verbonden zijn. De uitkomst is sfeervol en melodieus, afwisselend dromerig en hard. Een mix van prog, klassiek, metal en pop die zich misschien het beste laat omschrijven als progressieve mythrock. De show in Luxor Live viert het 10-jarig jubileum van hun tweede album “Skin of the Earth”!

Kingfisher Sky

De kenmerkende muziek van Kingfisher Sky, met een hoofdrol voor de stem van zangeres Judith bracht de groep lovende kritieken over de hele wereld. Het is alweer 10 jaar geleden dat Kingfisher Sky’s tweede album Skin of the Earth uitkwam. Om dit te vieren zal het hele album gespeeld worden, alleen tijdens deze tour! Dus mis de kans niet om dit album voor één keer helemaal live te horen!

Bezetting: Judith Rijnveld (zang), Erik van Ittersum (toetsen), Ivar de Graaf (Drums), Edo van der Kolk (gitaar), Maaike Peterse (Cello), Nick Verschoor (basgitaar).

Kristoffer Gildenlöw (support)

De Zweedse alleskunner Kristoffer Gildenlöw bracht in 2020 zijn derde solo-album getiteld Homebound uit. De Zweed die we kennen we als bassist bij bands als Pain of Salvation, Neal Morse Band en onze eigen Kayak was daarbij ook al te horen op het derde album van Kingfisher Sky. Daar waar je op zijn eerdere albums progressieve metal met virtuoos spel en complexe maatwisselingen hoort, bestaat zijn nieuwe muziek uit melancholische soundscapes met symfonische elementen en vooral menselijke verhalen.