MENU SLUIT
za 18.11.2017
Support: Dakota

Klangstof

Klangstof is de band rondom de Nederlands/Noorse muzikant Koen van de Wardt. Met zijn fantastische debuutalbum getiteld Close Eyes to Exit uit 2016 vond de oud-bassist van Moss bewondering tot ver buiten onze landsgrenzen. Zijn elektronisch getinte, gelaagde indiepop voor liefhebbers van bands als Radiohead, Weval en alt-J.

Op 13 november komt de nieuwe EP ‘Everest’ uit; volgens insiders het beste werk tot nu toe. Warme synths, de kenmerkende drums en de emotionele zang van Koen zijn maar enkele van de ingrediënten van een stoofpot die op het punt staat om over te koken.

Eerder dit jaar ging de band op tour in Amerika met The Flaming Lips en Miike Snow en was Klangstof de allereerste Nederlandse band die mocht optreden op het prestigieuze Coachella festival; het belangrijkste muziekfestival van de Verenigde Staten.

Dakota (support)

Met de in oktober 2016 uitgekomen EP “Leda” en eerste single “Icon” zette Dakota de eerste stapjes in de richting van hun dromen en doelen. Goede kritieken kwamen van Noisey, Nylon, 3voor 12 en The Line of Best Fit.

Dakota weeft Garage Rock feilloos aan zonnige Dream Pop en weet de luisteraars te verleiden hun ogen te sluiten en weg te varen op de hypnotiserende en dromerige melodieën om ze vervolgens plotseling in het gezicht te slaan met schreeuwende gitaar riffs en beukende ritmes.

Dakota’s nieuwe single ‘Silver Tongue’ is een aanklacht tegen die ene persoon in je leven die altijd probeert je dromen en doelen de grond in te boren. Het omarmt het sentiment van altijd je hoofd omhoog houden, in jezelf geloven en nooit toegeven aan de negatieve nee-schudders.

Afgelopen mei stonden ze al op The Great Escape Festival in Brighton (UK) en deze zomer spelen ze in Nederland onder andere op Oerol, Mañana Mañana, Down The Rabbit Hole en Valkhof Festival, waarna ze in de herfst de Popronde aan doen als een van de 12 van 3voor12.