MENU SLUIT
wo 27.04.2016
Met Typhoon, Leeways, Max Meser en meer!

Koningspop Arnhem

Waarschuwing: knoop die oranje boa goed vast voordat je het Gele Rijders Plein op loopt, FreeFall en Luxor Live pakken groot uit met de eerste editie van het openluchtfestival Koningspop Arnhem. Op 26 & 27 april tref je indie, ska/reggae tot vintage swing en hiphop, van grote publiekstrekkers tot jong en opkomend talent. Wat ze gemeen hebben is dat ze je laten dansen, springen, schudden en feesten!

Koningspop Arnhem
Programma 27 april

12:30 Liwet’s Eye
13:30 Betrayers of Babylon
14:45 Botticelli Baby
16:00 Rilan & the Bombardiers
17:15 Max Meser
18:30 Leeways
20:00 Typhoon
21:00 St. Paul

Chill&Beats

Kom chillen als een koning op het Chill&Beats podium achter de fontein.
12:00 Baobab Utd.
14:00 Phonc
16:00 Guus Christian
18:00 Qoqonut & Bestevez
21:00 Vintage Soundsystem

Typhoon

Typhoon neemt ons mee naar de wereld waar we allemaal koningen zijn. Deze man is zoveel meer dan een rapper, zijn muziek is zoveel meer dan hiphop. Hij wordt alom geroemd voor zijn filosofische teksten, won talloze prijzen en over zijn laatste album Lobi Da Basi spraken zowel critici als publiek van één van de beste albums van het jaar. Het ware succes schuilt echter achter zijn live optredens. Kleurrijk en muzikaal, eerlijk en openhartig, niets is te heet voor deze vorst. Absoluut onmisbaar op Koningspop Arnhem.

Leeways

Van reggae tot funk, Leeways richt zich op je heupen en je hersenen. In november presenteerden ze in een uitverkochte bovenzaal van Luxor Live hun debuutalbum, terwijl ze eerder dat jaar nog landelijke bekendheid verwierven door de Grote Prijs van Nederland te winnen. Nu staat deze indrukwekkende band te trappelen om de overvloedig aanwezige energie over te brengen op het oranje publiek.

Rilan & the Bombardiers

De Paolo Nutini van de Lage Landen. Onderweg naar zijn debuutalbum, maar dankzij bezoekjes aan DWDD en shows op festivals al lang geen onbekende meer. Zijn muzikale kleurenpalet is een eerbetoon aan het verleden, met een blik naar de toekomst. Jazz, soul, hiphop, rock n’ roll, het wordt door zijn band The Bombardiers energiek en bevlogen gespeeld en vakkundig tot aanstekelijke liedjes versmolten.

Max Meser

Deze rammelende garagetroubadour is slechts 23 jaar jong, maar de muziek die hij maakt is hevig geïnspireerd op het rauwere werk uit de sixties. Zijn debuutalbum verschijnt op 8 april, maar eerder maakte hij al naam door mee te touren met Douwe Bob. Meser heeft bovendien een heerlijke vintage band waarin drumster en blikvanger Gini Cameron een grote rol speelt.

Botticelli Baby

Botticelli Baby is spektakel. Deze zevenkoppige Duitse band maakt vintage swing: opzwepende jazz uit de rokerige nachtclubs van de jaren dertig. Uiterst stijlvol en ontzettend energiek. Denk aan contrabas, bretels, moustache en toeters en bellen.

Betrayers of Babylon

Misschien wel de beste band die Arnhem rijk is. Met pure energie, optimisme en een snufje ironie nemen deze ArtEZ-studenten overal de zon mee naar toe. De Duitse teksten hebben een diepe boodschap en gaan over dingen waar waarschijnlijk nooit een liedje aan wordt opgedragen. Hun mix van reggae, ska, rock, hiphop, pop en wereldmuziek is zo aanstekelijk, dat je heupen er spijt van gaan krijgen.

Liwet’s Eye

Indiepop van het dansbare soort. De Arnhemmers brachten vorig jaar hun eerste EP uit en zitten momenteel in de studio te werken aan hun debuutalbum. Invloeden van de heren zijn onder meer Arctic Monkeys en Vampire Weekend, maar het machtigste wapen van de band is wel dat je bij ieder nummer binnen tien seconde je mondhoeken omhoog voelt krullen. Stilstaan is er niet bij.

St. Paul

Eén van de meest all-round pop-dj’s van het land. Hij heeft in vele popzalen zijn eigen clubavond. Festivaltijgers kennen hem van Lowlands, Best Kept Secret en Into the Great Wide Open. Kendrick Lamar kissing the whitest boy alive? Naadloos sluit deze verspreider van de betere muziek op ieder denkbaar genre aan. Als iemand hét gevoel van Koningspop Arnhem weet te vatten in muziek, dan is hij het wel.

Programma 26 april

Toe Maar – Doe Maar tribute
Boogie Nights
Meer info