MENU SLUIT
do 14.03
Duo show

Kris Delmhorst

Kris Delmhorst is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Ze wordt vooral geroemd om haar eigen verrassende poëtische luisterliedjes die verpakt zitten in een virtuoze mix van folk, country, blues, jazz en pop.

Kris Delmhorst

Kris Delmhorst groeide op in Brooklyn, New York, de stad van troubadours en folkies. Ze studeerde klassieke opleiding cello en leerde zichzelf ieder snaarinstrument en toetsen spelen. Als gastmuzikant is zij te horen op meer dan 75 albums van artiesten als Mary Gauthier, Anais Mitchell, Lori McKenna, Chris Smither, Erin McKeown, Winterpills, Peter Mulvey en Gregory Alan Isakov.

Elke van haar zeven uitgebrachte albums hebben een duidelijk eigen karakter. Op haar meest recente album getiteld The Wild werkt ze samen met haar echtgenoot Jeffrey Foucault, die in september 2018 zijn eigen show in Luxor Live heeft staan. Bij haar eigen show speelt ze wel als duo maar zonder haar man. De nieuwe muziek is zoals altijd van een uitzonderlijke kwaliteit, is zeer persoonlijk en is donker en hoopvol tegelijkertijd.