MENU SLUIT
do 14.03.2019
Support: Dietrich Strause

Kris Delmhorst

Kris Delmhorst is een Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist. Ze wordt vooral geroemd om haar eigen verrassende poëtische luisterliedjes die verpakt zitten in een virtuoze mix van folk, country, blues, jazz en pop.

Kris Delmhorst

Kris Delmhorst groeide op in Brooklyn, New York, de stad van troubadours en folkies. Ze studeerde klassieke opleiding cello en leerde zichzelf ieder snaarinstrument en toetsen spelen. Als gastmuzikant is zij te horen op meer dan 75 albums van artiesten als Mary Gauthier, Anais Mitchell, Lori McKenna, Chris Smither, Erin McKeown, Winterpills, Peter Mulvey en Gregory Alan Isakov.

Elke van haar zeven uitgebrachte albums hebben een duidelijk eigen karakter. Op haar meest recente album getiteld The Wild werkt ze samen met haar echtgenoot Jeffrey Foucault, die op 4 september van dit jaar zelf in Luxor Live stond. Kris speelt bij deze show in Luxor Live als duo met gitarist Austin Nevins. De nieuwe muziek is zoals altijd van een uitzonderlijke kwaliteit, is zeer persoonlijk en is donker en hoopvol tegelijkertijd.

Dietrich Strause (support)

In minder dan een jaar bracht Strause twee sterke albums met een mix van pop, folk en indie uit. Zijn liedjes hebben tijdloze melodieën en beeldende teksten die hem vergelijkingen met een jonge Paul Simon en artiesten als M. Ward opleverden.