MENU SLUIT
vr 24.08.2018
Support: Not On Tour en Joe McMahon & the Dockineers

Lagwagon

Al meer dan 25 jaar zijn de Californische punkrockers van Lagwagon een begrip in de scene. Typische jaren ‘90 skatepunk met een hoop lol, sterke melodieuze muziek en live shows waar de energie vanaf spat.

Lagwagon was de eerste band die door het grote punklabel Fat Wreck Chords (opgericht door NOFX bassist/zanger Fat Mike) getekend werd. In 1992 kwam het debuutalbum uit en hoewel de band nooit naar commercieel succes streefde hebben ze met het album Let’s talk about Feelings uit 1998 een klassieker in de poppunk en moderne skatepunk afgeleverd. Hun hit May 16th zat in de soundtrack van het populaire PlayStation spel Tony Hawk’s Pro Skater 2 waardoor de cultstatus van de band wereldwijd groeide. Het succes van de band weerspiegelde de groei van het punkrockgenre in de jaren 90 waarmee ook andere uit California afkomstige bands zoals Rancid, Green Day en The Offspring doorbraken.

Not On Tour

Not On Tour is een Israëlische punkrockband met een vrouw als leadzangeres. Ze staan bekend om hun snelle, korte, aanstekelijke, positieve, punkrocknummers en brachten wereldwijd al diverse albums uit.

Joe McMahon & the Dockineers

Joe McMahon is een Amerikaanse punksinger-songwriter die je kan kennen als zanger en gitarist van Smoke or Fire. De inmiddels in Duitsland woonachtige Joe bracht twee jaar geleden zijn eerste soloalbum uit. Zijn band The Dockineers bestaat uit leden afkmstig uit DeeCRACKS, The Gamits en Midrake.

Het optreden is de enige show van Lagwagon in Nederland op deze tour en de eerste keer in 15 jaar dat de band bij een Nederlandse show buiten Amsterdam optreedt.

Time-table

[19:30 – 20:00] Joe McMahon & the Dockineers
[20:30 – 21:10] Not On Tour
[21:40 – 23:00] Lagwagon